В Черноочене подариха букет от усмивки

Новини

В препълнената зала на Народно читалище „Пробуда 1952“ в Черноочене участници от различни групи се включиха активно в честванията и инициативите посветени на майчиния език. Празненството се откри с думите на великия мислител от средновековието Джелаледин Руми-Мевляна: „Ела, … и пак ела, какъвто и да си…”.

С индивидуалното и групово участие своите таланти показаха 65 участници в отделни категории, като музикално и танцово изпълнение, театър, рецитиране на стихове и други. Малчуганите демонстрираха, че могат да се забавляват добре и да излеят фантазиите си в творчество.

Пременени в костюми децата пяха, танцуваха и споделиха щастливи мигове с родителите и присъстващите. Във вълнуващия музикален спектакъл се включиха дори най-малките. Със стиховете и песни на майчин език успяха да развълнуват присъстващите.

Събитието беше уважено от ръководството на община Черноочене и много граждани.

Заместник кмета на Община Черноочене Селями Мустафа в поздравителното си слово заяви, че да можеш да говориш и да се изразиш правилно на майчиния си език е най-голямото богатства на света. Този, който говори правилно майчиния си език, той може добре да усвои и другите езици, подчерта той.

Директорът на Детска градина „Знаме на мира“ Елмаз Апти заяви, че участието на техните деца в отбелязването на различни празници и дни се е превърнало в традиция. Винаги целим да възпитаме децата ни в дух на толерантност и разбирателство. Запознаваме ги с различните празници и чрез интерактивни занимания да ги направим привлекателни за тях, каза Елмаз Апти.

За всички участници организаторите бяха предвидили изненади – награди и грамоти.