Председателят на СБУ Янка Такева: Община Черноочене е коректен партньор

Новини

Председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева и председателят на Регионалния координационен съвет на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева се срещнаха с Кмета на Община Черноочене Айдън Осман. Двете синдикалистки изразиха удовлетворението си от доброто социално партниране с Община Черноочене.
„В продължение на години нашите две институции са доказвали, че местната власт и синдикалните организации като СБУ могат да бъдат ефективни и коректни партньори“, изтъкна г-жа Такева.
Кметът на Община Черноочене представи пред гостите приоритети на общината в сферата на образованието и социалната област. Айдън Осман говори за предизвикателствата, които поставя новият Закон за предучилищното и училищното образование и по-конкретно за проблемите на обучението в малките населени места.
Кметът подчерта, че образованието открай време е основен приоритет за община Черноочене. И тази година общината ще запази придобивката – извозването на ученици и децата в детските градини до населените места. Освен това от общинския бюджет ще бъде дофинансирана издръжката на слетите и маломерни паралелки.
И по вече приетия бюджет за 2017 г. има заделени средства за ремонти на учебни заведения, както и изработване на проекти за енергийна ефективност в сградите на училищата и детските градини.