Децата на Черноочене играха за селищния празник

Новини

detsa_praznikПрояви на децата повдигнаха настроението на селищния празник в Черноочене. И тази година малчуганите на най-голямата в района детска градина – „Знаме на мира“ в Черноочене и възпитаниците на Основно училище „Христо Ботев“ в село Габрово участваха със свои програми. Те събраха овациите на своите родители и гости на празнична програма на откритата сцена пред административната сцена на общината.

Пременени в костюми децата пяха, танцуваха и споделиха щастливи мигове с родителите си и дошлите на празника. Във вълнуващия музикален спектакъл се включиха дори най-малките. Под ръководството на своите учителки, малките бяха подготвили с много обич празнична програма. Със стиховете за Родопите и родната земя успяха да развълнуват присъстващите.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман поздрави присъстващите със селищния празник. Той отново подчерта, че тези тържества са символ на разбирателството и привързаността към родните места.

detsa_praznik1„Полагаме всички усилия да направим населените места на община Черноочене по-привлекателни места за живеене. Убеден съм, че искрените чернооченци това“, каза Айдън Осман.

Директорът на ДГ „Знаме на мира“ Елмаз Апти заяви, че с голямо желание се включват в празника. Тя допълни, че през годините ръководството на Община Черноочене винаги е помагало на градините, където се полагат грижи за най-малките жители на общината.

„Нашето участие е и благодарност за усилията“, обърна се към присъстващите Елмаз Ахги.

В проведената минифутболна среща за децата в стадион „Искра“ между отбори от Черноочене и Ардино домакините надвиха гостите. И на двата отбора бяха връчени купи и футболни топки.

По традиция, всяка година през октомври, Черноочене се преобразява и посреща гости за празника.

Люлките бяха атракция за най-малките, а музика поддържа празничната атмосфера.

Програмата продължава със свободни борби.