Стартира новата учебна година в община Черноочене

Новини

15tiНовата учебна година беше тържествено открита в училищата на територията на община Черноочене. Празненството в СОУ „Христо Смирненски“ в общинския център започна в 09,00 часа с издигане на националния флаг, химна и посрещане на училищното знаме. Директорът на училището Иван Стойков отправи пожелание за спорни дни към присъстващите.

Най-развълнувани на този ден бяха първокласниците и техните родители. Те рецитираха стихове, с които изразиха вълнението си.

Гост на тържеството беше кметът Айдън Осман. Той поздрави всички ученици, учители, родители и гости с откриването на новата учебна година и пожела успех в овладяване на знанията.

Айдън Осман наблегна на проблемите на обучението в малките населени места. Подчерта, че образованието е основен приоритет за ръководството на общината.

Кметът посочи, че усилията на екипа му са в насока осигуряване на превоз на учениците, поевтиняване на храната в училище и целево дофинансиране на слетите и маломерни паралелки. Всяка година в бюджета на общинска администрация Черноочене се предвиждат над 100 хиляди лева за тези дейности.