Кметът на Община Черноочене сред изразилите очакванията си от Евросъюза

Новини

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман, заедно с градоначалника на Кърджали и зам.-председател на ДПС д-р инж. Хасан Азис и Областния лидер на партията в Кърджали Ресми Мурад участваха на форум в град София на тема „Към избори за Европейски парламент през 2024 г.: Среща за размяна на мнения. Оформяне на нашето бъдеще чрез интеграция и разширяване.“
Мероприятието беше организирано с подкрепата на партия АЛДЕ и в нея участваха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, съпредседателят на европейските либерали и евродепутат Илхан Кючюк, Анна Щюргх – член на комисията за изготвяне на манифеста на АЛДЕ, доц. д-р Харалан Александров – социален антрополог, а водещ бе Антоанета Асенова, член на борда на директорите на Европейския либерален форум.
Предвид предстоящите през 2024 г. избори за представители в Европейския парламент, събитието предостави възможност на участниците да изразят мнения за въздействие разширяването на Европейския съюз върху демокрацията, правата на човека, икономическия просперитет и за това как либералите следва да оформят визията за обединена и приобщаваща Европа.
Участниците изразиха очакванията си спрямо по-нататъшната интеграция на България, като една от последните страни присъединили се към ЕС.
Исмет ИСМАИЛ