Младите червенокръстци в Черноочене с любов към птиците

Новини

По повод Международния ден на птиците 1-ви април доброволците на Клуб „Щастливи с нас“ на Български младежки червен кръст с налични материали изработиха  и поставиха хранилки за птици в двора на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене. Младите червенокръстците поставиха и информационни табели с призив към своите връстници за отговорно изхвърляне на отпадъци.

Международният ден на птиците е един от първите празници в световния екологичен календар. По силата на Конвенцията за защита на редките птици, приета през 1902 г. се от 1906 г. насам. От училищното ръководство на СУ „Христо Смирненски“ благодариха на членовете на клуб „Щастливи с нас“, за това, че за доброволците днес не е само ден шегата, но и ден на птиците. Изключително сме радостни, когато децата развиват екологичното мислене в себе си, подчертаха от там.

Нека винаги да показваме своята загриженост и живеем хармонично, и с умисъл за опазване на природата. Нека и те да са щастливи с нас, казаха младите червенокръстци.

Исмет ИСМАИЛ