Двама ученици от Черноочене сред отличените в конкурс на МОСВ

Новини

Двама ученици от Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене са сред победителите в конкурса „Композирай Пречиствателна станция“ на Министерството на околната среда и водите.
Хюрю Емурла е сред авторите на 16-те отличени рисунки. Поощрителна награда получи Беркай Мехмед. Церемонията по награждаването се състоя в сградата на МОСВ.
Отдавна в Министерството на околната среда и водите не сме имали толкова слънчева, усмихната и позитивна церемония“. С тези думи ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ Галина Симеонова се обърна към отличените деца.
На награждаването присъстваха ученици от 4 до 12 клас, чиито рисунки ще бъдат пресъздадени в голям мащаб върху стени на 16-те пречиствателни станции, изградени по ОПОС 2014-2020 г., както и част от авторите на картини, отличени с поощрителни награди.
Вниманието на организаторите бе насочено към групата от Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене.
Поздравления получи учителката по изобразително изкуство Елмаз Юсуф, че е успяла да мотивира своите ученици, да участват, да творят и да мислят за природата и бъдещето на планетата.
Исмет ИСМАИЛ