Село Пчеларово събра стари родове

Новини

Над десет големи рода от село Пчеларово, разпръснати из цялата страна и чужбина, се събраха на събора, организиран от местното Народно читалище „Иван Буюклиев 1926 г.“, Сдружение „Възраждане на Пчеларово“ и Община Черноочене.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман присъстваше на празника. Той поздрави присъстващите за това, че пазят жива връзката между родове. Наблегна, че хиляди пчеларовци живеят  в цялата страна и традиционният събор е възможност една част да се срещнат.

Съборът се откри от Даниела Георгиева, потомка на стар пчеларовски род, златен медалист от XXI „Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче-2021 г.“ в гр. Стара Загора, наградена на Националния фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува – 2021“,.

Поздравително слово изнесе кметският наместник Маргарита Стойкова. Тя благодари на всички за оказаната материална и морална подкрепа за реализиране на събора.

За доброто настроение на пчеларовци се грижат Фолклорна певчевска група „Тракийка“ при НЧ „Тракия-2009“ гр. Кърджали и ТД „Димитър Маджаров“, танцов състав „Тракийска младост“ при  НЧ „Родопски фар 1938“, танцов клуб „Пъстро хоро“ в областния град, така също и Формация „Звезди“ от Димитровград.

Исмет ИСМАИЛ