Доброволци и пожарникари демонстрираха как се гаси пожар

Новини

Специализирани автомобили на пожарната с пуснати сирени пристигнаха до сградата на един от новите сватбени салони в региона, който се намира в Черноочене след подаден сигнал за пожар.
Служителите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кърджали и членовете на Доброволно формирование „Черноочене – 2016“ гасиха огнения ад в кухненската част заведението.
Проявата е съвместна инициатива на РС „ПБЗН“ – гр. Кърджали и Община Черноочене. Занятието се водеше от гл. инспектор Митко Николов – Началник на кърджалийската противопожарна служба.
Целта на обучението беше да се опреснят познанията за действия при аварийни ситуации, да се създаде организация на работа и да се спазват мерки за безопасност.
От управата на сватбения салон заявиха, че периодично провеждат превантивен инструктаж на работещите за поведение при кризисни ситуации.
Доброволците и пожарникарите направиха разбор на зимно-пролетния период. Обсъдиха задачите, които трябва да се изпълнят до края на годината. Наблегна се на превантивните мерки за справяне с евентуални горски и полски пожари през настъпващия летен сезон.
Доразви се идеята за провеждане на ново съвместно тактично обучение за спасяване на пострадали в планински терен в района от службите на единната спасителна система.
Ръководство на Община Черноочене и РС „ПБЗН“ – гр. Кърджали поздравиха екипа от доброволци за отговорността, която са поели и подчертаха, че разчитат много на доброволците, на поетия от тях ангажимент и на компетентността им при овладяване и ликвидиране на пожари или други аварийно-спасителни операции.
Доброволците от чернооченското формирование създадено в края на 2016 година са участвали в множество извънредни ситуации и гасене на пожари, а структурата е попълнена с нови членове.

Исмет ИСМАИЛ