Възраждат свободната борба в Черноочене

Новини

В Черноочене вече има клуб по свободна борба за деца и юноши, който със сигурност ще ражда нови шампиони и ще развива този спорт в региона. Клубът носи името „Гигант“ и е с председател Рушен Фейзула.
С тренировката на спортистите се заема Себахтин Расим. Той е един от най-изявените наши състезатели по борба – петкратен републикански шампион за юноши през 1978, 1979, 1980, 1981, и 1983 г., и балкански шампион през 1984 г. Себахтин Расим дълги години е бил помощник треньор на Националния отбор по борба-юноши на Република Турция. Амбицията му е до 2-3 години от новия отбор да излязат републикански шампиони.
Свободната борба без съмнение е традиционна за района, каза кметът на община Черноочене Айдън Осман при посещението си на една от тренировките на децата. Той заяви, че ще се осигури подкрепа за възраждане на свободната борба. Вече са предоставени тепих с олимпийски размери и спортни облекла. Осман пожела на треньорите и на децата от тази зала да излязат бъдещи републикански и световни шампиони. Той припомни, че от дълги години по време на селищния празник се организират есенни свободни борби с участници от страната и чужбина.
С реализацията на тази идея предоставяме една прекрасна възможност за спортуване на децата и юношите, подчерта кметът на община Черноочене.
От района са произлезли редица шампиони на различни нива, между които Исмаил Юсеинов, Зихни Иса, Ремзи Мусов, Мехмед Мехмедов и др.
Исмет ИСМАИЛ