Доброволци и пожарникари на „чаша кафе“ в Деня на отворените врати

Новини

В Деня на отворените врати, който се провежда във връзка с Седмицата на пожарната безопасност /14-18 септември/, първите гости на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в град Кърджали бяха доброволците от Доброволно формирование „Черноочене – 2016“.

На „чаша кафе“ ги посрещнаха директорът на Регионална дирекция „ПБЗН“- Кърджали комисар Сергей Заимов, началникът на Районната служба – главен инспектор Митко Николов и служители. На срещата беше направен разбор на летния период до този момент. Бяха обсъдени и задачите, които ще се изпълнят до края на годината. Наблегнато бе на превантивните мерки за справяне с евентуални горски и полски пожари през есенния сезон. Доброволците имаха възможност да се запознаят на място с наличната пожарна и спасителна техника.

Директорът на РД „ПБЗН“ комисар Сергей Заимов и началникът на Районната служба в Кърджали – гл. инспектор Митко Николов подчертаха, че разчитат много на доброволците, на поетия от тях ангажимент и на компетентността им при овладяване и ликвидиране на пожари или други спасителни операции.

Те благодариха на доброволците и увериха, че за напред ще продължат да работят съвместно.

Доброволно формирование от огнеборци в Черноочене е създадено през 2016 година.

Исмет ИСМАИЛ