Стартира новата учебна година и в Чернооченско

Новини

Над 620 ученика, от които около 45 първолака прекрачиха прага на училищата на територията на община Черноочене. Гост на откриването в Средно училище „Христо Смирненски“ в общинския център беше кметът на община Черноочене Айдън Осман. В школото, където учат над 500 деца, тази година тържеството започна с издигане на националния флаг само пред първолаците, докато другите ученици бяха по класните стаи.
Директорът на училището Иван Стойков пожела една успешна година на учениците и учителите. Най-развълнувани на този ден бяха първокласниците и техните родители. Кметът Айдън Осман поздрави всички ученици, учители и родители с първия учебен ден и подчерта, че образованието е основен приоритет за община Черноочене. Той съобщи и добрата новина, че след реализиран проект в школото, учители и ученици ще усетят постигнатите най-високи европейски стандарти за енергоефективност и функционалност на средата за обучение. Предвид довършителните работи, с цел опазване здравето на децата и персонала, със заповед на кмета на община Черноочене учебните занятия в СУ „Христо Смирненски“ са преустановени за четири дни.
От общинския бюджет ще бъде дофинансирана издръжката на слетите и маломерни паралелки на училищата в района. Община Черноочене запазва придобивката – извозването на учениците и децата в детските градини до населените места. Запазва се и столовото хранене в училищата.

Исмет ИСМАИЛ