Айдън Осман със скъпи гости за Курбан Байрам

Новини

Три деца за пръв път посетиха кмета на Община Черноочене Айдън Осман, за да съберат бонбони. Мехмед Мехмед, Махмут Севтин и Джем Руфат поздравиха кмета с настъпващия Курбан Байрам. Зарадван от постъпката на малчуганите, Айдън Осман ги поздрави с инициативата и подчерта, че те са едни от най-скъпите му гости в днешния празничен ден. Освен с бонбони ги зарадва и с сувенири на Община Черноочене, като им пожела успех в училище.

По стар обичай в първият ден преди Курбан Байрам т. нар. „Арифе“ във всички села на общината малките деца събират сладкиши и бонбони. Празнично облечени рано сутринта те обикаляха от къща на къща или се събират в центъра на населеното място и събират сладките.

До късно снощи продължи и разкрасяването центъра на чернооченското село Комунига. При строго спазване на всички противоепидемиологични изисквания децата получат бонбони и други лакомства от местните жители.

Курбан Байрам ще започне в петък рано сутрин с тържествени молитви в джамиите. Мъжете отиват на джамия за „Байрам намаз“.

Исмет ИСМАИЛ