Училището в Черноочене организира онлайн конкурс за 24-ти май

Новини

Педагогическият съвет на Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене реши да се проведе онлайн конкурс за 24-ти май Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост под наслов „Духовно извисяване в социална изолация“, съобщиха от училищното ръководство. Целта на педагозите е да възнаградят усилията на учениците и да мотивират участието им в дистанционното обучение.
Съревнованието ще се проведе в 4 категории: „Изготвяне на есе“, „Най-добър рецитатор“, „Най-добра рисунка“ и „Най-добра презентация“.
Предвижда се наградите да са парични, на класиралите се на първите три места за всяка категория и по отделни етапи на обучение /начална, средна и гимназиална степен/.
Решението за стимулиране на възпитаниците, се взе на проведения втори виртуален педагогическия съвет в условията на пандемия, чрез специализираната онлайн платформата „Teams“.
Директорът на СУ „Христо Смирненски“ Иван Стойков и учителите обсъдиха трудностите на онлайн обучението. Споделиха, че учениците активно участват в подготовката от разстояние.
С голямо желание участваха онлайн в честването на майските празници: Денят на труда и на международната работническа солидарност, Гергьовден и Денят на Европа.
Подготвиха презентации, видео клипове, есета, стихотворения и рисунки, изразиха признателността си учителите.
В Средно училище „Христо Смирненски“ с. Черноочене учат над 500 деца от над 10 населени места.