Децата подариха любов на мама в Черноочене

Новини

Малките възпитаници от детските градини на територията на община Черноочене отново изненадаха своите майки по случай 8-ми март – Международния ден на жената. Бурна дейност кипеше и по празничната премяна на учебните стаи с цветя и балони. Под ръководството на своите учителки деца във всяка група пяха песни, играха в различни сценки и рецитираха без умора произведения, посветени на майката. В уречения час любопитните майки пристигнаха в училището и заеха местата си до своите рожби. В помещенията зазвучаха медните гласчета на децата. Останали възхитени от таланта на малчуганите, майките изразиха с продължителни аплодисменти своята похвала и гордост.

Всяко от децата отправи поздрав към майка си. Всяка изречена дума преливаше с чувство на любов, всеки звук стопляше майчиното сърце. Те наистина бяха трогнати и сълзи на радост и благодарност блестяха в очите им.

Украса имаше и в учебните помещения на най-голямата детска градина ДГ „Знаме на мира“ с. Черноочене и нейната група „Славейче“ в село Житница. От името на колектива, директорката на градината Елмаз Апти изрази благодарност, че родителите доверяват децата си на тях. Увери ги, че възпитанието на малчуганите им е в сигурни ръце. Тя поздрави майките с празника и използва повода да благодари и на ръководството на Община Черноочене за оказаното съдействие през годините на предучилищното образование в района.

Исмет ИСМАИЛ