В Пчеларово честваха 3-ти март

Новини

Тържествено честване на 142-годишнината от Освобождението на България се състоя пред Паметника на загиналите в Балканската война в центъра на чернооченското сeлo Пчеларово.
На тържествения ритуал се стекоха бивши и настоящи жители, и представители на различни институции. Кметския наместник на Пчеларово Маргарита Стойкова в словото си припомни накратко събитията, свързани с националния празник – 3-ти март и подвига на героите в освободителната война.
Сред официалните гости беше и зам.-кметът на община Черноочене Селями Мустафа. Той заяви, че с всяка изминала година все повече преосмисляме свободата като ценност. „Нека да се поклоним пред величието на всички герои, дали живота си за свободна България“, подчерта зам.-кметът Селями Мустафа.
„Ние и потомците ни, които идват след нас с национална гордост и самочувствие трябва да възраждаме и съхраняваме празниците и традициите ни“, изтъкнаха пчеларовци.
Заедно с представителите на община Черноочене и Сдружение „Възраждане на Пчеларово”, пчеларовци положиха венци и цветя, и отдадоха почит на загиналите.

Исмет ИСМАИЛ