Децата на Черноочене организираха базар с мисия

Новини

Възпитаниците на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене и тази година организираха благотворителен базар. Седмица преди коледните и новогодишни празници във фоайето на училищната сграда разположиха щандове. Интересът от страна на учителите и възпитаниците е много голям. Всичко, което е изложено за продан – домашно приготвени кексове, баници, погачи и други е изработено от учениците с помощта на техните семейства и преподаватели. В базара взеха участие деца от всички класове. Стоките нямат стойност.

„Доброто дело няма цена“, твърдят децата.

Кулинарен щанд беше нареден и във фоайето на общинската администрация Черноочене от учениците с ръководители Юлия Чортленева и Гюлфер Халим.

Със събраните средства от базара децата са решили да подпомогнат техния съученик Умут Мехмед, на който скоро е направена успешна операция.

Тази година благотворителността е под мотото „Да дадем надежда…“ и е подкрепена от учителския колектив, каза Юлия Чортленева.

„Първоначалният замисъл на базара беше да отделят малка част и за издаването на сборник „Черноочене в миналото и днес“, подготвен от учениците от 9а клас, каза Чортленева. Според нея идеята е да съберат местни митове и легенди в книга. Досега са записани над 30 истории. Кметът на Черноочене Айдън Осман пое ангажимент общината да финансира изцяло издаването на сборника, който ще е уникален за района на Черноочене.

Кметът и екипът му поздравиха учениците, за благородната мисия и направиха добър оборот.

Домашно подготвени вкусотии, ръчно изработени картички и сурвачки бяха част от артикулите на базара. Учениците показват своята отзивчивост към тези, които са в затруднено положение.

Исмет ИСМАИЛ