Айдън Осман с приз „Най-добър социален партньор – кмет“ от СБУ

Новини

Кметът на община Черноочене Айдън Осман получи наградата  „Най-добър социален партньор – кмет на 2019 година“ присъден от Синдиката на българските учители /СБУ/ към КНСБ. Плакетът беше връчен официално от Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева на ХХХIХ Синдикален съвет на СБУ в град София.

Д.ик.н. Янка Такева изтъкна, че в продължение на години двете институции са доказвали, че местната власт и синдикалните организации като СБУ могат да бъдат ефективни и коректни партньори.

„Община Черноочене в лицето на Айдън Осман доказа, че допринася висок принос за развитието на социалното сътрудничество със синдиката на СБУ“, подчерта синдикалният лидер.

Айдън Осман е предложен за номинация от Областния координационен съвет на СБУ-Кърджали.

„Тази година предложението ни е на г-н Айдън Осман, защото  през годините са  решени  много  финансови  и социални проблеми на заетите в образованието в община Черноочене. Неговата диалогичност и отговорност като  социален партньор в процеса на тристранния диалог“, подчерта Нели Арнаудова, председател на ОбКС на СБУ – Кърджали.

Синдикалистите изразиха удовлетворението си от доброто социално партниране с местната администрация в Черноочене.

„Приемам приза като признание към община Черноочене за усилията, които полагаме в посока на активно и ползотворно сътрудничество с ръководствата и синдикалните организации в учебните заведения, вследствие политиката на общината“, каза Айдън Осман. Той допълни, че усилията на администрацията са за подобряване на инфраструктурата, сградния фонд и материалната база  на детските градини и училищата. „И тази година общината ще запази придобивката – извозването на ученици и децата в детските градини до населените места“, каза още кметът на Черноочене. Той увери, че въпреки предизвикателствата на естествените демографски процеси, които поставят през образованието в малките населени места, община Черноочене до краен предел ще продължава да дофинансира от общинския бюджет издръжката на слетите и маломерни паралелки по училищата.

„Образованието открай време е основен приоритет и ще остане такъв и в бъдеще“, подчерта Айдън Осман.

Исмет ИСМАИЛ