Децата на Черноочене се включиха активно в Седмицата на четенето

Новини

Учениците от училищата и малчуганите от детските градини на територията на община Черноочене се включват активно в Четвъртата национална седмица на четенето, която се провежда в периода между 9 и 13 декември 2019 г. Малчуганите от всички детски градини изнасят богата програма и посещават местните библиотеки. Подрастващите все още не могат да четат, но рецитират стихове и играят в различни сценки.
В Детска градина „Знаме на мира“ село Черноочене, ДГ „Зора“ с. Минзухар и ДГ с. Житница родителите посещават отделните групи и им четат книжки. Така майките се завръщат в детските си години и да се поставят на мястото на малките.

Сред активно включилите се са и възпитаниците на Основно училище „Христо Ботев“ в с. Габрово. Възпитаниците от Детската градина „Зора“ с. Минзухар, заедно със своите учителки посетиха и се запознаха с дейността на библиотеката на Народно читалище „Иван Буюклиев 1926“ в село Пчеларово. Идеята е децата да научат правилата за ползване на библиотеката и да се повиши интересът им към книгата и четенето.

Читалищната секретарка Недялка Иванова запозна децата с различните сектори на библиотеката и правилата за ползване, какви книги могат да заемат за дома и кои могат да ползват на място, начина на подреждане на книгите.

Бъдещите читатели на библиотеката се запознаха с това, какви книги могат да вземат за дома и какви могат да ползват на място.

Исмет ИСМАИЛ