С много настроение започна празникът на Черноочене

Новини

Празнична програма на възпитаниците на най-голямата в района детска градина – „Знаме на мира“ в Черноочене, филиалите към нея и деца от Школата за музикални инструменти към Средно училище „Христо Смирненски“  донесе много настроение на чернооченци, дошли на традиционния селищен празник. Малчуганите събраха овациите на своите родители и гости с изпълненията си на откритата сцена в центъра на Черноочене. Пременени в костюми децата пяха, танцуваха и споделиха щастливи мигове с родителите си и дошлите на празника. Във вълнуващия музикален спектакъл се включиха дори най-малките. Под ръководството на своите учителки, малките бяха подготвили с много обич празнична програма. Със стиховете за Родопите и родната земя успяха да развълнуват присъстващите.

Директорът на ДГ „Знаме на мира“ Елмаз Апти заяви, че с голямо желание се включват в празника. Тя допълни, че през годините ръководството на община Черноочене винаги е помагало на градините, където се полагат грижи за най-малките жители на общината.

„Нашето участие е и благодарност за усилията“, обърна се към присъстващите Елмаз Апти.

Настроението осезаемо се повдигна, когато на сцената се качиха певците на Музикален театър „Кадрие Лятифова“ към ТМЦ – Кърджали. Те допълнително вдигнаха настроението на публиката с хитови песни и изпълнения. Изпълнителите се изявиха с родопски и съвременни песни и танци, и получиха бурни овации. Аплодисментите прекъсваха изпълненията на певеца.

Ръководството на община Черноочене поздравява присъстващите със селищния празник. Тези тържества са символ на разбирателството и привързаността към родните места, подчертават от местната администрация.

По традиция, всяка година през октомври, Черноочене се преобразява и посреща гости за празника.

Програмата продължава със свободни борби и бридж-белот.

Исмет ИСМАИЛ